Ugrás a főmenühöz Ugrás a tartalomra

Kategóriák:

Segédeszközök > Braille segédeszközök

Active Braille

Már 1 909 524 Ft + ÁFA Ugrás a rendeléshez

bruttó: 2 005 000 Ft

Az Active Braille a világon az első a szabadalmaztatott ATC technológiát felvonultató negyvencellás Braille-kijelző. Azon felül, hogy a készülék egy az ergonomia szempontjából optimalizált kialakítású Braille-kijelző, az Active Braille egyben nagytudású jegyzetelő is, melyen könyvek százait tárolhatja. A Bookworm funkció automatikus léptetésének köszönhetően az olvasás igazi élménnyé válik.

Tovább a teljes leíráshoz

Ossza meg ismerőseivel

Megrendelés aktív Leírás aktív Videó aktív Letöltések aktív

Hordozható Braille-készülék aktív érintésvezérléssel (ATC)

Vegye kezébe az innovációt

Az Active Braille a világon az első a szabadalmaztatott ATC technológiát felvonultató negyvencellás Braille-kijelző. Azon felül, hogy a készülék egy az ergonomia szempontjából optimalizált kialakítású Braille-kijelző, az Active Braille egyben nagytudású jegyzetelő is, melyen könyvek százait tárolhatja. A Bookworm funkció automatikus léptetésének köszönhetően az olvasás igazi élménnyé válik az Active Braille segítségével.

Kiemelkedő képességű Braille-kijelző

Az Active Braille azonnal használatra kész, ahogy a számítógéphez csatlakoztatta USB-kábel segítségével. A HID technológia (Human interface device) használatával a Help Tech új minőségi sztenderdet állított fel a Braille-kijelzők számára. Az Active Braille beépített bluetooth technológia segítségével kábel nélkül is kapcsolódhat a számítógéphez, mobiltelefonhoz. Az ergonomikusan kialakított Braille-billentyűzet lehetővé teszi a szövegbevitelt közvetlenül az Active Braille segítségével. Mivel az Active Braille a Help Tech univerzális meghajtó programját használja, képes együttműködni a legismertebb ernyőolvasó szoftverekkel. Így ha Windowst futtató számítógépén Window-Eyes, Hal/Supernova vagy JAWS képernyőolvasót használ, az Active Braille a megfelelő választás Önnek. Az Active Braille ideális az Aple számítógépeihez, sőt, iPad-hez vagy iPod-hoz is. Az Active Braille teljes hozzáférést biztosít bluetooth kapcsolódást igénybe véve is.

A jegyzetelő

Az Active Braille teljes értékű jegyzetelőként is használható szövegszerkesztővel, számológéppel, órával és sok más egyéb funkcióval. Könyvek százait tárolhatja a 4 GB-s Micro SD kártyán. A készüléknek már a csomagolása is innovatív módon történik. A HID technológia lehetővé teszi, hogy külön driver feltelepítése nélkül használatba vegye a készüléket. A szabadalmaztatott ATC technológia észleli az olvasó ujj helyzetét a Braille-kijelzőn, az SD kártya segítségével pedig könnyen mozgathatja vagy tárolhatja fájljait. Az Active Braille lehetővé teszi, hogy beállítsa a kiemelkedő Braille pontok erősségét a kijelzőn. Mivel a készülék két USB-bemenettel rendelkezik, csatlakoztathat hozzá például normál számítógépes billentyűzetet is.

A Bookworm funkció

Az Active Braille a világon az első a szabadalmaztatott ATC technológiát felvonultató negyvencellás Braille-kijelző. Azon felül, hogy a készülék egy az ergonomia szempontjából optimalizált kialakítású Braille-kijelző, az Active Braille egyben nagytudású jegyzetelő is, melyen könyvek százait tárolhatja. A Bookworm funnkció automatikus léptetésének köszönhetően az olvasás igazi élménnyé válik az Active Braille segítségével. A bookworm funkciónak köszönhetően az Active Braille ideális könyvolvasáshoz. Hála a készülék különleges képességének, mellyel érzékeli az olvasó ujjának elhelyezkedését, a Bookworm funkció automatikusan továbblépteti a szöveget, ha azt a felhasználó már elolvasta. Tehát ha eddig például az Elfújta a szél című könyvet olvasta, mely nagyjából 600 000 karakterből áll, egy hagyományos Braille kijelző használatát feltételezve húszezerszer kellett megnyomnia a tovább gombot, mire befejezte a regényt. Az Active Braille azonban automatikusan behozza a következő adag szöveget, mihelyt Ön a kijelzőn lévőt már elolvasta. Az Active Braille-jel a tovább gomb fárasztó nyomkodására nincs többé szükség, így zavartalanul élvezheti az olvasást.

ATC asszisztencia funkció

A folyamatos olvasásnál használható automatikus szövegléptetésen kívül az Active Braille ATC technológiája új lehetőségeket nyit Önnek a számítógép használatához is. Az asszisztencia funkció elérhetővé tesz bizonyos információkat vagy meggyorsítja az elérésüket. Az ATC asszisztencia technológia segítségével például felolvastathat egy egész sort vagy csupán az adott szót, ha annak első betűjét megérinti. Az ATC arra is képes, hogy bemondja a szövegjellemzők változását annál a pozíciónál, melyet Ön éppen a kijelzőn olvas. Így például jelezheti Önnek, hogy a normál szedésű szöveg helyett egy bizonyos ponttól félkövér betűtípus jelenik meg a képernyőn. Az olvasási folyamat analizálása A kijelzőn olvasó kéz pozíciója valós időben nyomom követhető a látó személyek számára is a monitoron. Az ATC ezt a pozíciót képes elmenteni egy naplófájlban. Az olvasó ujjmozgása így később akár kielemezhető az ATC-LogAnaliser segítségével. Tanulmányozható az egy perc alatt elolvasott karakterek vagy szavak száma, de akár az is, mennyi idő alatt olvasott el a felhasználó egy adott karaktert, milyen volt az olvasó kéz mozgása.

ATC Braille-keretek

Az Active Braille képes arra, hogy a képernyőn különböző ablakokban megjelenő információkat a kijelző különböző területein jelenítse meg, úgynevezett Braille-keretek használatával. Az ATC új lehetőségeket nyit azzal, hogy érzékeli az olvasó ujjának elhelyezkedését. Mostantól párhuzamosan férhet hozzá különböző programokhoz. Az olvasó ujjának elhelyezkedése alapján a képernyőn a megfelelő ablak aktiválódik. Olyan az ATC-n alapuló hasznos szkriptek, mint a task master, még kényelmesebbé teszik az Ön számára a számítógép használatát. 20 órás akkumulátorról történő működési idejével az Active Braille mindenütt használható. Az akkumulátorok három óra alatt teljesen újratölthetőek. Az újratölthető akkumulátorok cseréje rendkívül egyszerű. Ha szükséges, még arra is lehetőség van, hogy szabványos AA elemeket használjon. A készüléket egy a kézben való hordozást lehetővé tevő táskában szállítjuk, melyet kinyitva azonnal készíthet jegyzeteket az Active Braille segítségével. A jegyzeteit könnyen átviheti a számítógépre, ahol tovább szerkesztheti vagy kinyomtathatja őket.

Tökéletes ergonómia

Csak a Help Tech Braille-cellái dőlnek hátrafelé és homorú kialakításúak. Az olvasási területet ideálisan alakították ki az olvasó ujj számára. Amikor az Active Braille-n olvas, a karakterek érintése közben a keze természetes, kényelmes pozícióban van.

 Technikai adatok

40 piezoelektronikus Braille-cella, Bookworm funkció, ergonomikus Braille-billentyűzet, szabadalmaztatott ATC technológia, szabályozható erősségű Braille pontok, gazdag jegyzetelési funkciók, Micro SD kártya, 4 GB szövegmemória, 2 triplafunkciós billentyű, USB HID kapcsolódás, 2 db USB bemenet, billentyűzet csatlakoztathatóság, 20 órás akkumulátorról történő használhatóság, újratölthető akkumulátorok, gyorstöltés három óra alatt, Méretek: 317 x 123 x 28 mm, súly: 860 g, Garanciális idő: 2 év

Active Braille
Rendelhető (1-2 hét szállítás)
1.909.524 Ft
+5% Áfa
bruttó: 2.005.000 Ft

Áraink nettó árak
Az árak tájékoztató jellegűek. Az árfolyamváltozások befolyásolhatják a végső árkialakítást.

Active Braille Firmware Version 3.5a

Típus: exe

Méret: 6.95 MB

Fizetési és szállítási feltételek

Az árak tájékoztató jellegűek. Az árfolyamváltozások befolyásolhatják a végső árkialakítást.

Fizetési lehetőségek:

  • Online bankkártyás fizetés
  • Előre utalás
  • Utánvétes fizetés (fizetés a futárnak)

Az esetleges kiszállítást megelőzően e-mailben értesítést küldünk a kézbesítés várható időpontjáról, illetve telefonon adategyeztetés céljából is megkeressük Önt.

Szállítási lehetőségek:

  • Személyes átvétel
  • GLS futár (2 munkanapos szállítási idő)
  • Kis méretű termékeknél postai levél

Személyes átvétel Diósdon előre egyeztetett időpontban lehetséges munkanapokon 10 és 16 óra közötti időintervallumban.

Szállítási díjak:

GLS futár esetén:

  • Bruttó 15.000 Ft felett ingyenes a kiszállítás!
  • Bruttó 15.000 Ft alatti rendelés és előre utalás vagy bankkártyás fizetés esetén bruttó 1580 Ft
  • Bruttó 15.000 Ft alatti rendelés és utánvétes fizetés esetén bruttó 2200 Ft

Postai levél esetén:

  • Előre utalás vagy bankkártyás fizetés esetén bruttó 300 Ft

200.000 Ft. feletti rendelés esetén a fizetés kizárólag előreutalással vagy online bankkártyás fizetéssel történhet.

Tovább a teljes Vásárlási és szállítási feltételekhez